Stagiaires bij biomimicryNL
Andrea SnoekIn september start ik met de masteropleiding Bioinspired Innovation aan de Universiteit Utrecht na het afronden van mijn bacheloropleiding Biologie. Om de zomerperiode te overbruggen en mijzelf verder te verdiepen in biomimicry heb ik mij aangemeld als stagiaire bij BiomimicryNL.
Middels een Hackaton op het Transformatiecongres in Rotterdam heb ik BiomimicryNL leren kennen. Daar creatief en innovatief bezig zijn met biomimicry is de laatste motivator geweest die ik nodig had om dit pad echt te gaan ontdekken. Ik zal mij deze zomer bezig houden met het onderzoeken van biobased materialen en het benaderen van bedrijven en sponsoren voor een biomimicry academy. Verder start ik samen met Lydia, Ezra en Veerle deze zomer een myceliumproject en zal ik de promotie rondom Ezra’s fantastische flexagon verder uitwerken. Ik heb ontzettend veel zin om dit team te ondersteunen, en veel te leren over projectorganisatie en bovendien natuurlijk biomimicry! Voor vragen kun je mij bereiken via A.C.Snoek@hotmail.com. |
Ezra Dirks
Sinds februari 2018 loop ik stage bij BiomimicryNL. Ik ben een derdejaars studente Industrieel Product Ontwerp van het Windesheim Flevoland en ben vorig jaar tijdens de lessen milieugerichte productontwikkeling voor het eerst in aanraking gekomen met Biomimicry. De manier waarop deze methode omgaat met de natuur, materialen en productie spreekt mij erg aan, wat dan ook de voornaamste reden is dat ik voor deze stageplaats heb gekozen.
|
Binnen de stage zal ik me bezighouden met het ontwerpen van diverse gevelpanelen. Een van deze panelen zal dienen als zonwering door het gebruiken van passieve energie, namelijk de luchtvochtigheid. Het principe is gebaseerd op dat van een dennenappel, die zich bij mooi weer opent, waarbij het hout kromtrekt door de lage luchtvochtigheid. Dit doet de dennenappel om zijn zaden eenvoudiger te kunnen verspreiden. Bij een hoge luchtvochtigheid sluit de dennenappel zich juist, waardoor de zaden worden beschermd.
Naast het zonwerende gevelpaneel zal ik ook nog kijken naar andere functies van de panelen, namelijk de mogelijkheid voor zonnepanelen als gevelelementen, beplanting in de gevelelementen, glazen elementen en een dicht element. Deze variatie van elementen bij elkaar zal een esthetisch hoogwaardig product opleveren dat bijdraagt aan het verminderen van energiegebruik binnen de bouw. Bovendien wordt er een extra stap gezet in de richting van de circulaire economie. Met deze opdracht ga ik de komende twintig weken aan de slag. Het doel is om een werkend prototype te ontwikkelen van de gevelpanelen en hiernaast ook experts, producenten en leveranciers te zoeken die kunnen helpen bij het verder ontwikkelen van de panelen. Vragen voor Ezra inzake haar stage bij biomimicryNL of haar studiekeuze? Je kunt haar mailen op: ezradirks@hotmail.com.
|
Bernice Brands
Ik ben Bernice Brands en ik ben bezig met het laatste deel van de master Ecology and Evolution aan de Rijks Universiteit Groningen met als richting Science Business and Policy. Ik kwam voor het eerst in aanraking met biomimicry toen ik opzoek was naar een afstudeerstage en het sprak mij direct aan. Ik wilde er gelijk meer over weten en het in de praktijk brengen.
Vandaar dat ik het komende half jaar stage ga lopen bij BiomimicryNL. Hier ga ik mij bezig houden met een advies opdracht, waarbij ik ga kijken naar hoe de stichting als geheel verder kan komen in de consultancy. Hierbij neem ik als voorbeeld het project van Lydia Fraaije om een ingrediëntenkaart voor materialen te ontwikkelen. Ik heb veel zin in de komende maanden en weet zeker dat ik een hoop ga leren. |
Vragen voor Bernice inzake haar stage bij biomimicryNL of haar studiekeuze? Je kunt haar mailen op: b.s.brands@student.rug.nl.
|
Alex Chiodo (internship sept 2017-jan 2018)
My name is Alex Chiodo, I am 23 years old and I come from Italy. I started my experience in the Netherlands 3 years ago. I am currently undertaking a Bachelor-degree in “Environmental Science for Sustainable Energy and technology” at Avans in Breda.
Thanks to one of my professors I had the great opportunity to discover and learn about Biomimicry. I was immediately struck by the wisdom of the Life Principles developed through the analysis of the laws influencing or governing all life forms on this planet. Once I was required to find an internship my focus fell immediately on BiomimicryNL. My goal now is to investigate a set of solutions for a Biomimicry-based community. Along with it I will discuss and propose a methodology to translate Biomimicry into ethical norms. The main focus of my research is to develop a strong insight on the principles of Biomimicry and to understand the repercussions it may have on inter-human norms. My biggest wish is to become more aware about the wisdom that nature has to offer. Not in a fictionalized manner but in a concrete and scientific-based way. I believe the solutions are living and growing around us. Questions for Alex concerning his study or the internship you can email to: a.chiodo@student.avans.nl
|
Fleurine Peletier (stageperiode sept 2017-juli 2018)
Tijdens mijn studie Biologie aan de Universiteit Utrecht ben ik in aanraking gekomen met Biomimicry. Na het lezen van de omschrijving van de destijds gloednieuwe cursus: Innovatie met Biomimicry was ik verkocht. Een vak wat kijkt naar de natuur als inspiratiebron, om vervolgens deze verworven informatie op creatieve en duurzame wijze te implementeren in producten, processen en systemen.
Met mijn creatieve, praktische en doelgerichte manier van denken lijkt het me ontzettend leuk om vanuit het oogpunt van de natuur naar vragen en probleemstukken te kijken en deze op te lossen. Met mijn bachelor Biologie op zak, kan ik als stagiaire bij BiomimicryNL dit in werkelijkheid gaan brengen. Met mijn Biologische kennis kan ik achtergrond informatie verzamelen om vraagstukken in de sociale innovatie te beantwoorden. Dit lijkt me een ontzettend leuke uitdaging en ik hoop dat er vele projecten op mijn pad komen. Naast mijn stage volg ik een cursus om creatieve computer programma’s zoals, Indesign, Illustrator & Photoshop onder de knie te krijgen. Dit doe ik zodat ik straks op een beeldende wijze kan presenteren wat mijn ideeën en gedachtes zijn. Hiermee hoop ik de vertaalstap van de natuur naar innovatie nog een stapje duidelijker te maken. |
Stageperiode september-december 2017
Tijdens haar stage werkt Fleurine samen met Bowine aan cases in het vakgebied van sociale innovatie. Daarnaast werkt zij aan een aantal marketingvraagstukken die biomimicryNL zullen helpen om meer exposure te generen en een groter publiek kennis te laten maken met biomimicry. Vragen voor Fleurine inzake haar stage bij biomimicryNL of haar studiekeuze? Je kunt haar mailen op: FleurinePeletier@hotmail.com.
|
Tobias Glimmerveen (stageperiode maart-juli 2017)
Biologie is voor mij een rode draad die sterk geweven zit in alles wat ik tot nu toe heb gedaan. Het vangen van kikkers en hagedissen als kind was een
dagenlange bezigheid op vakantie, wat misschien wel verklaart waarom ik het liefst naar biologieklassen ging op de middelbare school en de Bachelor Biologie aan de universiteit van Amsterdam volgde. De fascinatie voor alles wat groeit en beweegt was het startpunt voor een enorme inspiratiebron en de bodem is zeker nog niet bereikt. September 2017 ben ik gestart met de Master 'Bio Inspired Innovation' en van maart tot juli 2017 ben ik stagiair geweest bij biomimicryNL. Biomimicry betekent voor mij de samenkomst van al mijn interesses: technologie, architectuur, design en biologie. Dat gekoppeld aan maatschappelijk relevante vraagstukken en probleemstellingen maakt het voor mij een compleet verhaal waar ik in geloof. Als stagiair bij biomimicryNL werkte ik samen met het team aan projecten waarvoor mijn achtergrond in de Biologie erg goed paste. Het team stelde mij vrij om deel te nemen aan projecten van mijn eigen interesse en de tijd zelf in te delen. Na deze periode heb ik geleerd over de basisprincipes voor het toepassen van biomimicry, maar voornamelijk ook een hele leuke, interessante tijd te hebben gehad. Vragen voor Tobias over zijn stage bij biomimicryNL of zijn studiekeuze? Je kunt hem mailen via: TobiasGlimmerveen@gmail.com. |
Ook stagiair(e) worden?Lijkt het je ook interessant om als pionier het werkveld te ontdekken? Omdat ons team bestaat uit mensen met zeer diverse achtergronden (architectuur, publiek domein, educatie, finance, IT) en met minstens evenveel interessegebieden (van sociale innovatie tot product design) zijn onze projecten ook zeer divers. Het is dus niet noodzakelijk om een biologische achtergrond te hebben, we verwachten wel een bepaalde mindset en motivatie van je!
Geïnteresseerd? Stuur je motivatiebrief naar info@biomimicrynl.org! |
Wat verwachten wij van een stagiair(e):
|